Duhovna konferencija za žene ''Ružo Otajstvena'' okupit će više od 200 žena 10. – 12. svibnja u Zagrebu

Duhovna konferencija za žene ''Ružo Otajstvena'' okupit će više od 200 žena 10. – 12. svibnja u Zagrebu

U Zagrebu će se od 10. do 12. svibnja održati konferencija za žene ''Ružo Otajstvena'' koja je organizirana u sklopu projekta Oratorija za Mame iz Zagreba koji želi odgovoriti na potrebu za specifičnim i redovitim katoličkim pastoralom za udane žene i majke.

Autor
Ružo otjastvena/Laudato/F.P.
Fotograf
Ružo otajstvena
Objavljeno:
 
30.04.2024 07:35

 

Svrha konferencije je da žene provedu vrijeme u molitvi, predavanjima i razmatranju Božje riječi kako bi se približile Gospodinu – jedinome Izvoru života i izgradile u njihovu pozivu kao kćeri Božje, supruge i majke.

Konferencija "Ružo Otajstvena" ove se godine održava pod temom:

Nasljeđe svetih žena!

Daj mi, Gospodine, da nasljedujem svete žene što im Pisma pohvale kazuju.

 

Što vas na konferenciji očekuje najavila je Ksenija Katavić, jedna od organizatorica konferencije.

Poticaj nam je bio taj da smo u druženju s našim poznanicama i prijateljicama uvidjele koliko su one usamljene u svojim patnjama i problemima, kako često odlaze na poprilično svjetovne portale i događaje, jer u našim krugovima jedva da imaju ponuđenu alternativu za svoja pitanja i probleme. Osjetile smo veličinu krize u području vjere, braka i majčinstva. Želja naših srdaca bila je da im ponudimo alate s kojima će moći raditi doma, da upoznaju druge žene, da shvate da nisu same u svojim borbama i da imaju jedan vikend za sebe u kojem će se osjećati njegovano, doživljeno i u zajedništvu. I tako je nastala konferencija za udane žene ''Ružo Otajstvena''.

Konferencija je koncipirana u tri tematska bloka: žena kao majka, žena kao supruga i žena kao dijete Božje. Za svaku temu imamo predavače koji obično budu svećenici, časne sestre ili iskusni govornici, a nakon njih slijede radionice koje vode psihoterapeuti ili žene koje doma ili u poslu njeguju određenu karizmu. U bračnom dijelu o svom braku svjedoče nam bračni parovi. Prijavite se i vi OVDJE za konferenciju koja će okupiti više od 200 sudionica i to do 1. 5. 2024.

ružo otajstvena

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Najave događaja

Još iz rubrike: